Foto Marie-Hélène de Vrij

 

Dekema State: nu met audio-tour. Imkerijdagen aanstaande


De state is open in het weekend, van 13 tot 17 uur, uitgezonderd feestdagen! Een bezoek kan worden voorbereid door naar de audiotour te luisteren. Hierover verderop meer

Met de open imkerijdagen op 9 en 10 juli is Dekema State ook te bezoeken tussen 13 en 17 uur. Zoals gewoonlijk kunnen er kaarsen worden gemaakt, geschminkt, is de ijsboer aanwezig met honingijs, wordt er poppenkast gespeeld, en is het dus een feest voor de kinderen. Verder zijn er demonstraties honing slingeren en uitleg over de bijenvolken en het materiaal. Ook is er een demonstratiekast waarin de bijen op de raat kunnen worden bekeken. Imkers Wim Hoogendam voor demonstraties bij de bijen en Willem Meesters: honing slingeren. Poppenkastvoorstelling door Nienke Dubbeldam om 14 en 15.30 uur. Er is ook honing te koop.

Zaterdag 9 juli om 15.30 uur vertelling: “Uitgesteld Geluk” n.a.v. Cultureel programma Arcadia; “Wandelende Beesten van Lotte Dondorp, voorgelezen door Anna Raadsveld. Live muziek: zondag 10 juli Katmarfolk. Vrije toegang tot de tuin, poppenkast en demonstraties. Toegang tot de state: gewone entreeprijs.

De tuin en de koffiehoek zijn ook geopend (dinsdag -t.m. vrijdag 9 - 17; weekend en maandag vanaf half 12.) Hiervan kan in uitzonderingsgevallen worden afgeweken.

Dekema State kan ook worden bezocht in combinatie met Huis Van Eysinga. Op beide plaatsen zijn voordelige combi-tickets te koop. Ook de website van Museumhuizen biedt ze aan.

Meer over de audiotour

Sinds kort kan de state worden bezocht met een audiotour Hierin komen op twintig punten schilderijen tot leven, werkt personeel in de keuken en bespreekt men de gang van zaken rond een diner, komt een pachter zijn groenten en fruit brengen enz. Inloggen kan op de eigen mobiel. De inloggegevens staan vanaf 12 juni ook op de website van Dekema, zodat de audiotour thuis of waar dan ook beluisterd worden. Bij het samenstellen van de audiotour is rekening gehoouden met slechtzienden. Voor hen is er extra informatie zodat zij een voorstelling kunnen maken van wat er besproken wordt. Ook aan de kinderen is gedacht, namelijk door de inhoud zo eenvoudig mogelijk te maken. Onze gastvrouwen- en heren kunnen u hierbij helpen en bovendien nog meer vertellen dan er in de audiotour wordt verteld.

meer informatie »