Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Museum Martena: vanaf 1 februari Gosse Koopmans

Er wordt gewerkt aan de tentoonstelling De Binnen- en Buitenwereld van Gosse Koopmans die op 1 februari opengaat. De wandvullende panorama's die tijdens deze tentoonstelling te zien zijn, zijn geïnspireerd door Koopmans' eigen omgeving. Hij zal regelmatig in het museum aan het werk zijn en kan dan meer vertellen over zijn kunst en inspiratiebronnen.

Lees verder

Princessehof: modern keramiek en Gezonken schatten

Beneden: Gezonken schatten. Geheimen van de maritieme ziijderoute. Keramiek en andere voorwerpen die gevonden zijn aan boord van acht scheepswrakken uit de negende (!) tot en met de negentiende eeuw. Tot zomer 2020. 

Tweede verdieping: modern keramiek. Lees verder

Op de 1e verdieping de vaste expositie Van Oost naar West:

Lees verder
Foto Voormeer

Voormeer: Schrikkelconcert

Zaterdagavond 29 februari: schrikkelconcert door Robert Poortinga (piano) en Meri Khojayan (viool). Mede-orgaisator: stichting Staten en Stinzen. Het concert vindt plaats in de zaal van Voormeer, een van de bezienswaardige ruimtes van dit particulier bewoonde huis. 

Lees verder
standbeeld ús heit voor het hof te Leeuwarden

Stadhouderlijk Hof: Willem Lodewijkjaar

Hoewel het hotel Het Stadhouderlijk Hof maar zijdelings betrokken is, plaatsen wij berichten omtrent zijn eerste bewoner - ús heit - op deze plaats. Omdat graaf Willem Lodewijk van Nassau-Dillenburg (13 maart 1560 - 31 mei 1620) vierhonderd jaar geleden in Leeuwarden overleed, is dit jaar het Willem Lodewijkjaar. Er zijn al enkele programmapunten vastgesteld.

Lees verder

Nieuw Boerderijenfonds

Op deze website staan ook enkele boerderijen, zoals degene die stinsresten bevatten en degene die achter een monumentale poort zijn gebouwd. Daarom is het bericht over een nieuw Boerderijenfonds ook hier interessant.

Lees verder

Vrijstelling leges

In de Nieuwsbrief van de Friese Boerderijenstichting is een uitleg gepubliceerd over de vrijstelling van leges voor een ontheffing van de Wet natuurbescherming, nodig voor het uitvoeren van onderhoud of renovatiewerkzaamheden.

Lees verder