Nieuws en agenda

Wij zenden u graag onze digitale Nieuwsbrief toe. Meld u aan; er vloeien geen verplichtingen uit voort.

Foto Marie-Hélène de Vrij

Dekema State: tuin open

In de komende maanden is de tuin geopend, maar blijft de state dicht tot volgend seizoen. De koffiehoek is naar binnen in het entreegebouw verplaatst en niet beschikbaar op maandag, maar wel op andere dagen van de week. 

Lees verder
Detail kamerscherm

Princessehof: gesloten wegens lockdown

Vooralsnog tot 14 januari

Na heropening: In het Princessehof is de grote tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden feestelijk geopend. Op zondaag 31 oktober is er om 15 uur in de Theesalon een lezing over de makers van Koreaans keramiek (aanmelden verplicht). Verder: Morten Löbner Espersen, Forbidden Fruit. 

Lees verder
Op het omslag van het boek van onze stichting prijkt de Epemastate (Ysbrechtum)

Stinzen, staten en buitenplaatsen in Friesland, 2e dr.

De 2e druk van  Stinzen, staten en buitenplaatsen in Friesland door R. Radetzky is te koop bij onze stichting.Het boek is ook te koop in de Schierstins, het Huis Van Eysinga en diverse andere gebouwen. Ook in de boekhandel. 

De publiekseditie van Rita Radetzky's proefschrift over tuinarchitect Roodbaard is verschenen bij uitgeverij Noordboek. Het boek is verkrijgbaar bij de boekhandel.

Lees verder
Dorpsvlag Warns

Locatie Sytzemastins Warns bekend, bijzondere vondst

Bij archeologisch onderzoek te Warns is vastgesteld waar precies de stins van de familie Sytzema heeft gestaan. Tot de vele vondsten die er gedaan zzijn behoren ook drie haakbussen, primitieve geweren, waarvan er tot nu toe slechts dertig in Nederland waren aangetroffen.

Lees verder