foto Princessehof

 

Princessehof: 10 juli Workshop Kintsugi


De grote tentoonstelling Korea, poort naar een rijk verleden blijft tot en met 21 augustus 2022 . Er worden topstukken getoond uit het Nationaal Museum in Seoul, maar ook muziekinstumenten en kostuums van het Gugak Centre (Seoul) en het Museum voor Volkenkunde (Leiiden).

EKWC@Princessehof: Meekyoung Shin t/m 31 juli 2022 Meekyoung Shin (Zuid-Korea, 1967)

Nieuw:

- tentoonstelling over 450 jaar (!) Koninklijke Tichelaar Makkum

- ontwerpstudio Humade (Lotte Dekker en Gieke van Lon) presenteert alle facetten van hun onderzoekstraject Linking Elements. Centraal staat zoute zeeslib, gewonnen uit de Eems-Dollard. Deze tentoonstelling is de prelude op een serie over duurzaam keramiek, die de komende jaren te zien zal zijn in het Princessehof.
Op 10 juli kunt u met eigen gebroken keramiek terecht in de Workshop van Humade: een workshop Kintsugi. U krijgt een nieuwe kijk op lijmen, gebaseerd op een eeuwenoude Japanse techniek. Door de breuk niet te ontkennen maar juist te benadrukken krijgt het product een nieuw leven. Het wordt gerepareerd met bladgoud. De workshop duurt van 11.00 tot 13.00 uur en kost 40,00 euro p.p incl. entree museum en korte rondleiding van Lotte en Gieke van Humade door hun tentoonstelling.


 

meer informatie »