Topstuk, foto pn

 

Princessehof: 25 mei workshop Porselein


Tot en met 1 september 2024 presenteert het Princessehof Porseleinkoorts: het witte goud van Augustus de Sterke en Madame de Pompadour. Met deze tentoonstelling schetst het de ontstaansgeschiedenis van Europees porselein; een concurrentiestrijd vol intriges, spionage en drama. Topstukken uit de wereldberoemde porseleincollecties van Dresden en Sèvres reizen speciaal voor deze gelegenheid voor het eerst (en misschien wel voor het laatst) naar Nederland.

25 mei: workshop porselein draaien. Masterclass voor de gevorderde draaier onder leiding van keramist Lies van Huet in het atelier van Lies Keramiek in de Blokhuispoort. Voorafgaande aan de masterclass bezoeken deelnemers de tentoonstelling Porseleinkoorts met een museumgids. Tijd: 12.30 - 17.00u. Prijs: 120 euro (inclusief koffie/thee, museumbezoek en rondleiding). Aanmelden via Lies Keramiek.

Bij de tentoonstelling is een podcast verschenen: porseleincast. Zie de website van het museum.

2 juni, 12.00 uur: Beschilder keramiek onder het genot van koffie of thee. Schuif aan in ons Kleicafé! Laat je van tevoren inspireren door de voorwerpen in de tentoonstelling Porseleinkoorts en beschilder vervolgens zelf een kopje, vaasje, of een ander voorwerp. Keramist en museumdocent Meraud Pals helpt je op weg. Na afloop wordt het voorwerp afgebakken, na een paar weken kan het eindresultaat worden opgehaald in het museum. Het Kleicafé is ook geschikt voor kinderen, zij kunnen aan de slag met kleine vaasjes. Tot 17.00u. Prijs: 35 euro, exclusief museumentree (incl. materialen en afbakken). Aanmelden via Princessehof-ticketpagina

Rondleidingen: 2 juni, 7 juli, 4 augustus. Tijd: 12.30 – 13.30u. Prijs: 6 euro, exclusief museumentree. Aanmelden verplicht.

9 juni: rondleidingen Art Nouveau (€ 5,00)

14 juni: Symposium rond de geschiedenis van het porselein.

16 juni: de jaarlijkse prinsen- en prinsessendag (4 t.m. 10 jaar). Zorgvuldig aanmelden!

Op de bovenverdieping is de tentoonstelling Sustainable Ceramics ingericht.

meer informatie »