CP Berbee

 

Museum Martena. CP Berbée: Onder Vrouwen. Kasteelreceptenwedstrijd.


Te zien in dit museum. CP Berbée: Onder Vrouwen. Tijdloze mode en interieur komen samen met de vrouwelijke portretten uit de collectie van het museum in deze kleurrijke tentoonstelling. Het vertrekpunt van de tentoonstelling Onder Vrouwen is de persoonlijke kledingcollectie van CP Berbée. Door te mixen, te pimpem, te spelen met kleuren, stijlen, texturen, oud en nieuw maakt ze outfits zodanig dat die alleen maar van haar kunnen zijn. Met aanstekelijke vrolijkheid trekt zij haar tweede huid vrijelijk aan en ook weer uit. Haar lef en vitaliteit leiden haar op onconventionele wijze naar onvermoede identiteiten. (Tot en met 25 mei 2024)

Museum Martena is open van 11 tot 17 uur.

Help pake en beppe de vakantie door: In de voorjaarsvakantie op dinsdag 20, woensdag 21 en donderdag 22 februari kun je tekenen met gekleurd vilt. De achtergrond is zwart, zodat de kleuren er echt van afspatten! Van zwart naar kleur, oftewel, van het donkere winterseizoen naar het lichte voorjaar. En daar hoort een mooie vilten broche natuurlijk bij. Maak een vilttekening en hecht die aan je tas of draag ‘m op je jas! Deze activiteit is helemaal niet moeilijk. Pake en beppe hebben het vast wel snel in de gaten. Met naald en draad, lijm en garen ga je knippen, knopen, prikken, proppen en uitrafelen. Een schilderij zonder verf, op en top van jezelf!

Kinderen kunnen gratis meedoen op vertoon van een betalende volwassene. De activiteit is te volgen van 14:00 uur tot 16:00 uur. Opgeven via info@museummartena.nl

Een jury heeft de tien genomineerden bekend gemaakt van de VriendenLoterij Kasteelprijs. Iedereen (vanaf 18 jaar) kan stemmen op deze top-10. De genomineerde overheerlijke kasteelrecepten zijn: Wortelpudding van Slot Zuylen (UT), Kweeperentaart van Museum Martena (FR), Perentaart met karamelsaus van Landhuis Oud-Amelisweerd (UT), Overheerlijke Aardappelkoek van Huis Sevenaer (GL), Marmelade van Kasteel Rosendael (GL), Chester Cake van Kasteel de Haar (UT), Macaroni van Kasteel Twickel (OV), Indische Stoof van Kasteel Cannenburgh (GL), Prestige Pie van Kasteeltuinen Arcen (LB) en Aardappelenpodding van Freaylemaborg (GR).
Stemmen kan tot en met 31 maart via https://dagvanhetkasteel.nl/stem/ Onder de stemmers wordt een kasteelovernachting inclusief diner verloot bij het kleinste kasteel van Nederland, Kasteeltje Hattem (LB).

meer informatie »