Rain on me. Melda Wibawa

 

Schierstins: tentoonstelling Melda Wibawa; heropend en verlengd


Tentoonstelling van (o.a.) olieverfschilderijen van Melda Wibawa uit Leeuwarden, bekend van het tv-programma Project Rembrandt. Tot en met 3 januari.

Vr. 27 nov. Bert Looper (Tresoar): De geschiedenis van Noard-East Fryslân

Aan de hand van verrassende topstukken van ‘zijn’ Tresoar geeft directeur drs. Bert Looper vrijdag 27 november een lezing over de geschiedenis van Noordoost Fryslân. Hij doet dat om 19.30 uur, met beamerbeelden. Vanwege de corona-maatregelen is er een beperkt aantal plaatsen en moet er gereserveerd worden: info@schierstins.nl en tel. 0511 472937. Als gevolg van de corona-maatregelen duurt de lezing een uur en dan ontstaat er ruimte voor een herhaling om 21.30 uur, bij voldoende belangstelling. Bezoekers moeten uiteraard de meest recente overheidsregels vanwege het coronavirus in acht nemen.

Welke schatten van Frieslands grootste erfgoedcentrum Looper tevoorschijn haalt, houdt hij nog geheim. Maar het zijn in elk geval zogenaamde manuscriptkaarten en egodocumenten, die ons met nieuwe ogen naar de geschiedenis van Frieslands Noordoosthoek laten kijken. Zoals bijvoorbeeld een document van Franse toeristen in de 19e eeuw.

Vr. 11 dec. Cabaret Pieter Jouke (try out)

Vanaf 19 dec tentoonstelling Uit het Dorp (Thema 'Corona')

Zo. 27 des. Winterjûnenocht, mei Grytsje Kingma (sang, gitaar) en Johan Veenstra